E t e s t i j d ! Dit woord valt hier makkelijk enkele keren per dag, vooral als we aan tafel kunnen ... Met twee tieners in huis is dat niet altijd even makkelijk. Maar als je tegemoet kan komen aan hun (culinaire) verwachtingen helpt het echter wel om ze snel in de keuken te zien verschijnen ;-)
Hallo, ik ben Guy Brams en mijn eerste kookervaringen dateren van begin jaren ’80. Klopt, in de vorige eeuw. Veel is er van die periode niet blijven hangen, tenzij mijn herinneringen dat ik me een echte kok voelde als ik op zaterdagavond spaghettisaus hielp maken met een pakje saus … uit de diepvries. Het schudden met de pot met kruiden voelde heerlijk en mogelijk is daar een kiempje geplant van wat ik later zou oogsten.
In 2015 ben ik (na ruim 20 jaar een beetje geleefd te zijn door een aantal top-werkgevers, nu ja, die voorlaatste was dat niet echt) beginnen nadenken over wat me drijft (buiten familie en kinderen). Ik heb toen terug leren genieten van kleine dingen zoals het maken van groentesoep of het schillen van aardappelen. Nog voor ik het wist lag er een plan voor een pasta-foodtruck op tafel, had ik marktonderzoek gedaan bij de grote industrieterreinen in de regio en had ik massa’s vintage bestelwagens getest … en niet goed bevonden. De beslissing om een truck te kopen stelde ik telkens uit, maar ik werkte wel hard aan mijn pasta-recepten. Nu puilt mijn inspiratieboekje uit van de lekkerste recepten … van pastagerechten!
In 2017 en 2018 heb ik meerdere familiefeestjes verzorgd met mijn kookkunsten en heb ik uiteindelijk de stem van mijn omgeving gevolgd om hier iets mee te doen. Toen ik de kans kreeg om me in Lucca (Toscane, Italië) bij te scholen bij een Italiaanse (pasta)chef, ging er weer een wereld voor me open, en kreeg E t e s t i j d een concretere vorm: verse pastagerechten in al hun eerlijkheid en puurheid. Naast een naam, was er nu ook een baseline. E t e s t i j d, (h)eerlijk & puur. De idee voor een foodtruck is sindsdien vervangen door een pasta-cateringactiviteit: we maken een heerlijk pasta-buffet voor jouw feestje met familie, vrienden of collega’s en we nemen daardoor jouw werk over zodat je enkel mag genieten.
E t e s t i j d geeft ook pasta-kookworkshops, zowel bij je thuis, op je bedrijf (als teambuilding) of op elke andere locatie waar stromend water is. Tijdens een workshop delen we graag onze passie voor het maken van verse pasta, begeleiden we je bij het maken van je gerechten en geniet je vervolgens zelf van al dat lekkers.
Tot slot zijn een aantal gerechten en sauzen ook beschikbaar als afhaalgerecht.
We nemen graag al je culinaire zorgen van je over, van A tot Z. Van voorgerecht tot dessert, van aperitief tot Italiaanse wijnen. Dat concept vertaalt zich ook in onze voornaam Paztahuis; geen typfout, wel van A tot Z !
Al zeven jaar lang gaat onze focus naar kwaliteitsvolle gerechten en het ontzorgen van onze klanten. Als we jou daarmee een hoop werk kunnen besparen waardoor je zelf ook kan genieten van je (familie)feestje, zijn wij niet alleen blij, maar jij ook …
Lees rustig verder wat Paztahuis E t e s t i j d voor jou kan betekenen, en stel ons gerust die ene prangende vraag. We denken graag met je mee.
Buon Appetito !
Guy
Hallo, ik ben Guy Brams en mijn eerste kookervaringen dateren van begin jaren ’80. Klopt, in de vorige eeuw. Veel is er van die periode niet blijven hangen, tenzij mijn herinneringen dat ik me een echte kok voelde als ik op zaterdagavond spaghettisaus hielp maken met een pakje saus … uit de diepvries. Het schudden met de pot met kruiden voelde heerlijk en mogelijk is daar een kiempje geplant van wat ik later zou oogsten.
In 2015 ben ik (na ruim 20 jaar een beetje geleefd te zijn door een aantal top-werkgevers, nu ja, die voorlaatste was dat niet echt) beginnen nadenken over wat me drijft (buiten familie en kinderen). Ik heb toen terug leren genieten van kleine dingen zoals het maken van groentesoep of het schillen van aardappelen. Nog voor ik het wist lag er een plan voor een pasta-foodtruck op tafel, had ik marktonderzoek gedaan bij de grote industrieterreinen in de regio en had ik massa’s vintage bestelwagens getest … en niet goed bevonden. De beslissing om een truck te kopen stelde ik telkens uit, maar ik werkte wel hard aan mijn pasta-recepten. Nu puilt mijn inspiratieboekje uit van de lekkerste recepten … van pastagerechten!
In 2017 en 2018 heb ik meerdere familiefeestjes verzorgd met mijn kookkunsten en heb ik uiteindelijk de stem van mijn omgeving gevolgd om hier iets mee te doen. Toen ik de kans kreeg om me in Lucca (Toscane, Italië) bij te scholen bij een Italiaanse (pasta)chef, ging er weer een wereld voor me open, en kreeg E t e s t i j d een concretere vorm: verse pastagerechten in al hun eerlijkheid en puurheid. Naast een naam, was er nu ook een baseline. E t e s t i j d, (h)eerlijk & puur. De idee voor een foodtruck is sindsdien vervangen door een pasta-cateringactiviteit: we maken een heerlijk pasta-buffet voor jouw feestje met familie, vrienden of collega’s en we nemen daardoor jouw werk over zodat je enkel mag genieten.
E t e s t i j d geeft ook pasta-kookworkshops, zowel bij je thuis, op je bedrijf (als teambuilding) of op elke andere locatie waar stromend water is. Tijdens een workshop delen we graag onze passie voor het maken van verse pasta, begeleiden we je bij het maken van je gerechten en geniet je vervolgens zelf van al dat lekkers.
Tot slot zijn een aantal gerechten en sauzen ook beschikbaar als afhaalgerecht.
We nemen graag al je culinaire zorgen van je over, van A tot Z. Van voorgerecht tot dessert, van aperitief tot Italiaanse wijnen. Dat concept vertaalt zich ook in onze voornaam Paztahuis; geen typfout, wel van A tot Z !
Al zeven jaar lang gaat onze focus naar kwaliteitsvolle gerechten en het ontzorgen van onze klanten. Als we jou daarmee een hoop werk kunnen besparen waardoor je zelf ook kan genieten van je (familie)feestje, zijn wij niet alleen blij, maar jij ook …
Lees rustig verder wat Paztahuis E t e s t i j d voor jou kan betekenen, en stel ons gerust die ene prangende vraag. We denken graag met je mee.
Buon Appetito !
Guy